25 d’abril del 2008

De tripartits i mocions. D’Ezker Batua, EUiA i IU. Del futur optimista i del passat en putrefacció

Avui el coordinador en funcions d’IU, Gaspar Llamazares, fa unes declaracions [veure] en que afirma que els regidors d’Ezker Batua estan fora de la formació després d’abstenir-se (2) i votar en contra (1) la moció de PNB-PSOE a Arrasate. Llamazares hauria de plegar ja, sense perdre ni un minut. A IU no li convé un coordinador en funcions i diputat que dia a dia demostra que ha perdut el cap. Llamazares és avui exemple del passat recent d’IU, un passat en putrefacció que molts volem deixar enrere.

Es pot discutir el posicionament dels companyes d’Arrasate, però el que no es pot fer és dir imbecil·litats. Gaspi diu que fa fora els regidors d’EB. Dir això és com si jo dic que faig fora en Carretero d’ERC. Perquè Gaspi ja hauria de saber que EB, al igual que EUiA, som organitzacions independents d’IU i per tant organitzativament sobiranes. Però és que a més, a més, un dels regidors d’Arrasate (el que va votar en contra) ni tant sols és d’EB sinó que milita a Zutik, organització escindida de l’esquerra abertzale que condemna la violència i que va anar en coalició amb EB a Arrasate. Com dic, aquestes coses només les pot dir una persona que ha perdut el nord. Gaspar, en record de les coses bones que hagis pogut fer en el passat, plega ja!

Al meu entendre, i és una opinió personal, un exemple de futur en el món de l’esquerra transformadora és l’Oskar Matute. El diputat basc que va visitar Vic, convidat per EUiA, fa poc més d’un any és una persona optimista, diu les coses clares i sap fer autocrítica. Ara ha saltat a l’actualitat per una carta que ha fet pública amb d’altres companys d’EB fent autocrítica i reclamant renovació i recuperació d'una altra manera de fer les coses [carta]

A continuació us deixo una entrevista que li van fer abans d’ahir a Tele-Bilbao. És una mica llarga (+25 minuts) i si no us la voleu mirar sencera, us recomano que feu córrer el vídeo fins al minut 22 on l’Oskar parla de la situació als municipis governats per ANB on PNB i PSOE volen fer les mocions de censura en sèrie.
Molt recomanables són igualment les opinions sobre la presència d’EB al tripartit basc, el manteniment de la paraula donada, el futur del tripartit... Aplicable al govern català? Jo crec que sí. Ah! I que consti en acta: coincideixo de manera gairebé total amb la seva anàlisi. Podeu trobar aquesta més que interessant part de l’entrevista entre els minuts 11:45 i 16 de la mateixa.

Com diu l'Oskar,hem d'exigir un preu més alt pels nostres suports i esperar si els altres estan disposats a pagar-ho...

traducción al español


1 comentari:

Anònim ha dit...

Com sol ser habitual, estic d'acord amb tu.


Estic una mica sorpres, d'aquestes afirmacions de Gaspar, per la seva demagogia i no es que vulgui recolçar el vot del companys de Arrasate, perqué encara que no comparteixí la seva decisió l'entenc i la acepto.

Coincideixo amb tu amb la bona opinio que tens de Oskar Matute, no tinc el gust de coneixer-ho, pero tenim un amic comú en el Pisuerga.

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails