8 d’abril del 2008

Estalinistes a Vic

Sembla ser que és el que va insinuar al darrer ple municipal l'incansable aspirant a alcalde vigatà pel PSC, i que tan bons resultats aconsegueix pera la seva formació (el problema és que aquests bons resultats es donen només a les generals...).
És un viu exemple de les maneres de fer de l'equip de govern vigatà. Ells poden llençar insinuacions i ficar el dit a l'ull de l'adversari polític tantes vegades com vulguin, però si se'ls replica, s'ofenen i s'acaben emprenyant.
En quan a la insinuació concreta de connivència amb l'estalinisme i relació amb la mort del dirigent del POUM, Andreu Nin, dir que té raó. El PCE i el PSUC van tenir, entre els anys 30 i 50 relació, per acció u omissió, o simplement per justificació, amb els crims de l'Stalin. També es ben cert que a partir del finals dels 50 i sobre tot durant els 70 i 80 aquestes organitzacions van reconèixer els errors i crims de l'estalinisme i fins i tot els de la URSS post-Stalin. Avui és gairebé impossible trobar algú a EUiA o ICV que justifiqui l'estalinisme i la indecència de la persecució (i possible assassinat) de l'Andreu Nin per agents estalinistes amb la connivència del PCE/PSUC.
El que no va recordar Burgaya és la passivitat del seu partit davant la persecució de Nin. També podia haver fet una crítica, a l'estil de la del PCE i PSUC amb l'estalisnisme, dels crims dels GAL, crims pels que el seu partit mai no ha demanat perdó, tot el contrari, van manifestar-se en solidaritat amb els criminals condemnats (criminals, això sí, de segona fila; no el responsable últim, a qui encara passegen per les places de toros, aportant molts vots a Burgaya i el seu partit).
Algú s'imagina Tornafoch com a admirador secret d'Stalin? Ah!, ves a saber... Em sembla que va ser quan es discutia el cap de llista a les municipals que es va voler presentar un cap de llista alternatiu a Xevi, que aquesta persona va demanar el compliment dels estatuts i fer primàries, que amb ajuda de la direcció comarcal es va negar aquest dret a aquesta persona i a la militància, que es va muntar una persecució dins del partit, que se'l va expulsar en base a un expedient kafkià (en aquestes coses el PCUS era més professional).
Tot això va passar fa poc més d'un any. A casa nostra? Totes aquestes maldats va fer en Xevi Tornafoch? No, si al final resultarà que sí que deu córrer encara algun estalinista suelto per Vic...

traducción al español

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails