9 de novembre del 2008

RESOLUCIÓ D’EUiA SOBRE LA IX ASAMBLEA FEDERAL D’IZQUIERDA UNIDA

Una nova etapa a Izquierda Unida
IU ha esgotat una llarga etapa. L’etapa que va des del seu naixement fins a la desfeta electoral del passat mes de març. Els resultats electorals, més enllà de les injustícies del sistema electoral espanyol, anuncien el final d’aquesta etapa. De la mateixa manera que els resultats de l’octubre de 1982 va obrir una reflexió a l’esquerra espanyola, que anys després donaria origen al naixement d’IU. La situació actual, després d’uns mals resultats, confirma l’esgotament d’una manera de fer i de com entenem IU fins ara, i ha de servir per inspirar una nova etapa per a l’esquerra a l’Estat espanyol.

Izquierda Unida és necessària
És el final d’una etapa a IU, però no és el final de cap trajecte. IU continua sent necessària. És necessària una esquerra transformadora, federalista, ecologista i feminista, capaç d’afrontar els reptes del futur amb alternatives clares al capitalisme.
L’esclat de la crisi econòmica i financera del capitalisme mundial ha posat de manifest totes les contradiccions d’aquest sistema injust, però també la incapacitat política i ideològica de la socialdemocràcia per a donar una resposta a la crisi. Són temps per a l’ofensiva de les idees des de l’esquerra, denunciant les contradiccions i proposant alternatives. Són temps per a la mobilització social. Són temps en els que IU té molt a dir i fer en el terreny social, polític i institucional.
S’ha perdut massa temps, des de les eleccions de març fins avui, en debats centrats en els problemes i en les correlacions de forces internes. Ara no hi ha més temps a perdre. La situació econòmica i social reclama una resposta àmplia i organitzada d’IU per a garantir els drets laborals, socials i civils de les ciutadanes i els ciutadans.

IU un moviment polític i social, una força sobirana
La política ha de ser el punt de trobada a IU i la base per a l’acció social i política. La pluralitat d’IU és la seva riquesa i no viure en diversitat hauria de ser un problema. Una IU sobirana i més democràtica, en la que cada persona realment sigui un vot.
Per fer avançar la política i viure en pluralitat, les dones i els homes d’EUiA tenim la convicció que la IX Assemblea Federal necessita un acord unitari. Manifestem la nostra ferma voluntat de continuar, fins l’últim moment, treballant en aquesta direcció. Volem una IU a l’alçada de les circumstàncies. Ha passat el moment de la confrontació interna i els personalismes. És el moment de fer possible una direcció compartida.

Una IU més forta, més útil i oberta a la societat
EUiA treballarà per una IU més forta i més útil, capaç d’obrir, després de l’Assemblea Federal, un procés de refundació de l’esquerra alternativa, arrelant el projecte a la societat i obrint IU al conjunt de persones d’esquerres, moviments i forces socials que planten cara al sistema dia a dia als nostres barris, pobles i ciutats, als centres de treball i a les universitats...


Una IU que visqui en positiu la pluralitat
La IX Assemblea Federal d’IU ha de ser el final de la confrontació interna a IU. Viure la pluralitat és un dels fonaments bàsics pel rellançament del projecte. Cal deixar de teoritzar sobre allò que divideix a IU, per a posar l’accent en allò que ens ha d’unir, sense exclusions, que és el programa i l’acció política.
Per als homes i les dones d’EUiA, l’Assemblea ha de significar també el final d’una manera de dirigir IU. S’ha de canviar la manera d’organitzar-nos, simplificant organigrames i donant-li protagonisme a les àrees de treball que, conjuntament amb les assemblees de base, han de vertebrar l’organització d’una manera transversal i horitzontal.
És per tot això que la 5a Assemblea Nacional d’EUiA es compromet a impulsar en el marc de IX Assemblea Federal de IU les següents propostes:

  • Defensem la necessitat de cercar la unitat en la pràctica política, que no és el mateix que la suma aritmètica de les pluralitats. Apostem per una direcció d’homes i dones que representin al conjunt del que és IU, renovant els equips de direcció i garantint el paper de les federacions d’IU i d’EUiA.
  • L’elaboració, amb caràcter d’urgència, d’un programa polític d’alternatives i de mobilització com a resposta a la crisi, que ha de rellançar IU en tots els seus fronts socials i institucionals, partint de la centralitat del món del treball, l’aposta per un canvi en el model de desenvolupament i la reforma de l’Estat, cap a un Estat plurinacional, federal i republicà.
  • Una nova proposta organitzativa, senzilla i operativa per IU amb les responsabilitats ben definides i orientada a la consecució dels objectius polítics, i aconseguir la recuperació política, orgànica i electoral d’IU.
  • Garantir la corresponsabilitat amb el projecte d’IU Federal. La situació actual a IU requereix un major compromís i corresponsabilitat de tothom. EUiA treballarà per al rellançament del projecte d’IU perquè ens sentim part dels seus problemes i volem continuar contribuint a les seves solucions.
  • Impulsar una candidatura unitària i una direcció compartida, posant punt i final a la dinàmica de govern i oposició que tant de mal ha fet a IU.

Són moments importants per a IU, són moments importants per a l’esquerra alternativa de l’Estat espanyol i també d’Europa. Són moments per a la clarificació política. Són moments de canvis per a superar els errors comesos.
Els delegats i delegades d’IU i d’EUiA tenen la paraula. S’han de prendre decisions i votar en el marc de la IX Assemblea Federal.
Aquesta assemblea d’IU ningú l’ha de guanyar i ningú pot perdre. Per a què tothom guanyi a IU, cal sortir de l’Assemblea Federal amb política, proposta i direcció unitària.
Aquest és el compromís d’Esquerra Unida i Alternativa.

Document/resolució unitària aprovada amb més de 95% dels vots

Traducción: traductor google de la barra lateral

1 comentari:

Marc ha dit...

he anat més ràpid que tu amb els psot ;)

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails