12 de febrer del 2009

Teaming. Solidaritat amb molt poc esforç

Us dono a conèixer una proposta que potser molts de vosaltres ja coneixereu, però pels que encara no la coneixeu resulta veritablement molt interessant.
És el teaming. Consisteix en un acord entre els empleats i la direcció d'una empresa a través del qual els empleats es comprometen a que se'ls hi descompti del seu sou un petit import (en el cas de la nostra empresa, 1€) que anirà destinat a algun projecte de caire social-benèfic que decidim els mateixos empleats que ens apuntem. L'empresa descompta de la nòmina aquest petit import i a més es compromet a posar-hi la part equivalent a la que han aportat els seus empleats.
En el nostre cas, en poc més de mig any els empleats que ens vam apuntar em aconseguit arreplegar 1.269€. L'empresa, a través de la seva fundació, ha aportat 1.269€ més. En total 2.538€.
Els mateixos empleats hem tingut l'opció de triar entre una dotzena d'entitats, proposades per nosaltres mateixos, dues a les que aniran destinats aquests diners. Finalment donada la igualtat en la votació entre les tres primeres entitats, s'ha decidit repartir l'ajut en tres parts. Les entitats destinatàries dels ajuts han estat:

  • El Tupí: És un menjador social per a gent sense recursos que hi ha a Vic. A data d'avui col·lapsat per gent que s'hi ha d'acostar per poder gaudir del "luxe" de menjar calent.
  • Afanoc (Associació de Nens amb Càncer): Formada per pares i amics de nens amb aquesta malaltia, té com a objectiu buscar solucions al conjunt de trastorns que envolten la malaltia. Es tracta d'evitar que el càncer sigui motiu de segregació i marginació.

Cadascuna d'aquestes entitats ja ha rebut la transferència amb els 846€ que els hi correspon. No sé si serà poc o molt, però si el teaming s'estengués entre les empreses, segurament molta gent (la més necessitada) es veuria beneficiada de la solidaritat entre treballadors.

Us demano que mireu d'impulsar aquesta formula solidària amb els més necessitats des dels vostres centres de treball. Costa molt poc, però amb molt poc podem fer-hi molt.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona iniciativa, Iñaki, enhorabona!

Unknown ha dit...

Hola, sóc nomenat MORAIDA LUNA. Vull utilitzar aquest mitjà per alertar a tots els sol·licitants de préstecs de tenir molta cura perquè hi ha frau a tot arreu. Fa uns mesos jo era financerament tenses, ia causa de la desesperació, he estat estafat per alguns prestadors en línia. Gairebé perdo l'esperança fins que un amic meu em va referir a un prestador molt fiable anomenat la senyora Amanda que em presta un préstec sense garantia de 53.000 euro en menys de 24 hores sense cap tipus de pressió o l'estrès amb una taxa d'interès de només el 2%. Em vaig quedar molt sorprès quan em vaig registrar el meu saldo del compte bancari i es va assabentar que la quantitat que vaig sol·licitar ser enviat directament al meu compte sense demora. Jo, per tant, li vaig prometre que anava a compartir les bones noves que la gent pugui obtenir préstecs amb facilitat i sense cap tipus d'estrès. Així que si vostè està en necessitat d'un préstec de qualsevol tipus, poseu-vos en contacte amb ella a través dels seus missatges de correu electrònic: amandarichardsonloanfirm@gmail.com.
També pot posar-se en contacte amb mi en el meu correu electrònic moraidaluna@gmail.com.
Ara, tot el que faig és intentar complir amb el meu reemborsament dels préstecs, que m'enviï directament al seu compte mensual.

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails