22 de novembre del 2007

Blocaires.Osona



El lloc (restaurant “les Gorges”), carregat d'història i d'històries, convidava a la tertúlia. I bona tertúlia va ser. Com déu mana, d'aquelles que s'acaben de rematar al carrer, en total més de 4 hores.

La raó de tot plegat, la presentació del manifest Blocaires.Osona, una iniciativa que pretén cohesionar la comunitat blocaire de la comarca (més de 30 blocaires) i reivindicar el bloc com a eina de participació directa en la política. Així, els promotors d'aquesta idea: Raül Escobar, Laia Juarado, Jordi Casals, Carles Banús, Joan Ballana i qui escriu aquestes línies, vam compartir amb els companys de la premsa osonenca un sopar-tertúlia molt interesant i estimulant. Vam parlar de blocs, de política, de comunicació i sobre tot, de canvis.

El món canvia a una velocitat vertiginosa. Les noves tecnologies estan modificant els models de relacions entre les persones, i les estructures dels partits polítics, mitjans de comunicació i fins i tot d'alguna Universitat (¡!), ens trobem sovint desubicats.

Els 6 promotors d'aquesta iniciativa, tot i que venim de partits diferents, tenim moltes coses en comú. Pertanyem a una nova fornada de polítics i reivindiquem la política com a eina positiva. Considerem que, a més dels partits polítics, tenim d'altres eines per arribar a les persones i a la societat. I tots 6 utilitzem el bloc com a instrument per a compartir idees amb les persones. Un instrument que pretén acostar la política (i també els polítics!) al carrer.

Una taula, en la que ben juntets (per no dir estrets), vam compartir una vetllada amena, divertida i sobre tot molt agradable persones de partits diferents i els companys de la premsa (amb els que compartim aquesta relació tant especial d'amor – desamor, i de necessitat mútua). Tot un exemple de que es pot fer política d'una manera diferent.

Ara estic parlant d'Osona i de la seva comunitat blocaire, comparteixo temàtica amb els companys promotors de Blocaires.Osona i amb els mitjans de comunicació que ja han publicat la notícia. Però jo ho faig des d'Euskadi, a 600 km de Vic. Aquest post el llegirà gent de Vic, de la comarca i potser d'un altre indret qualsevol del món. Pura essència blocaire. Al sopar es va posar un exemple encertadíssim: avui és més fàcil anar a Amsterdam que al dentista. Nous temps.

(foto: 9 nou)


Recull premsa: osona.com, mesosona, 9 nou

1 comentari:

Joan Ballana ha dit...

Una abraçada gegant des del cor de la Catalunya interior (que no central!) a ti i a tots als amics i companys d´Euskadi, que compartim somnis i una història i llengua mil·lenàries (sobretot la vostra, que se´n perden els orígens en la història escrita i parlada). Salut i bon treball !!

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails