14 de juny del 2008

Èxit a la 1ª Trobada Blocaire de l'Osonosfera

Divendres, 19h, uns núvols ben negres presagien tempesta.

19:30h agafem el cotxe per anar a Tavèrnoles, el xàfec és impressionant, la visió del cel i del paisatge arribant a Tavèrnoles també.

19:45h plou menys, arribem i el poble d'en Carles Banús (un 10 l'organització Carles!, fins i tot vas fer aparèixer una arc de Sant Martí sobre el cel de Tavèrnoles!!) presenta una estampa meravellosa després de la tempesta. Entrem a la sala Polivalent on s'estan donant els últims retocs per la presentació de la 1ª Trobada Blocaire d'Osona.

20h. A punt de començar la trobada. Primer dubte aclarit: la Trobada, almenys en quant a assistència de públic, és un èxit. La sala polivalent de l'ajuntament de Tavèrnoles s'ha quedat petita, som més de 50 persones.

20:15h Un bon vídeo realitzat per l'Arnau Martí serveix per introduir l'acte. En Jordi Font presenta el portal de l'osonosfera, funciona de p. mare! Ell i la gent de Nació Digital s'ho han currat. A continuació l'Enric Xicoy presenta la taula, se li noten les "tables".

A partir d'aquí la intervenció dels tres convidats, Saül Gordillo, Carles Puigdemont i Vicent Partal. No entraré a fer un resum de les intervencions, crec que a aquests tres cracs se'ls ha de veure en directe. El que sí faré és ressaltar tres idees que, ni resumeixen, ni tan sols són les més importants de tot el que es va dir, però que a mi personalment em van quedar gravades:

En Saül va explicar com va començar amb això dels blocs. D'ell, em quedo amb la idea de la dedicació del blocaire al seu estimat bloc. Treure temps d'on no hi ha, i modificar conductes en la vida familiar (almenys, no hi ha baralles amb la parella pels programes televisius: un veu la TV i l'altre postea...)-

En Puigdemont va parlar de la relació del bloc i la política. Va donar en el clau quan va dir que els blocs polítics (si realment són blocs personals i no un simple mitjà més de propaganda dels partits) representen una escletxa per on escapar del discurs oficial i únic de les estructures dels partits. Va fer una curiosa reflexió que dóna per pensar una mica: per què la majoria de polítics que tenen un bloc personal (i repeteixo, el fan servir com a tal) són els que solen expressar matisos a les idees llençades des de les seves organitzacions?

Vicent Partal va parlar de la relació entre la premsa tradicional i els blocs. Va fer una reflexió que cal tenir molt present: sense els blocs, i internet en general, de moltes de les notícies que salten a la primera fila de l'opinió publica (i publicada) ni ens assabentaríem. Els blocs i internet dificulten moltíssim els intents del poder (polític i econòmic) de controlar la informació.

22h Acaba la 1ª Trobada de blocaires osonencs. Penso que ha sigut un autèntic èxit, hem posat el llistó molt alt.
Una trentena llarga dels presents ens anem a sopar. Feia goig veure tanta gent arreplegada sopant amb motiu del naixement de l'osonosfera, encara que sent tants, va ser més complicat l'intercanvi d'idees amb molts dels presents.

24:15h Foto de família. Per a nosaltres el final de la Trobada. Sembla ser que alguns dels presents van continuar-la gin tònic en mà. Alguna cosa dolenta hauria de tenir la paternitat, no?

Per molts anys blocaires!!!

foto: Jordi Vila
vídeo presentació Trobada: Arnau Martí




Trobada Osonosfera from Arnau Martí on Vimeo.

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails