27 de novembre del 2007

Homenatge a la decència (...amb algun indecent present)

la decència en parella

Ahir, homenatge a dos d’aquets que en Brecht anomenava imprescindibles: Josefina Samper i Marcelino Camacho. Dos personatges que si no haguessin existit els haurien d’haver inventat, imatge d’honestedat compromís i decència. Antifranquisme de carrer i sacrifici, defensa dels oprimits.
Avui el que representen Josefina i Marcelino està “demodé”: però si aquest senyor encara insisteix en portar aquelles jaquetes “anys 70”!. Ara vivim nous temps, temps d'indefinició (centrisme li diuen). Un dia CCOO va decidir, de manera encertada al meu entendre, deixar de ser corretja de transmissió de ningú. Camacho que va ajudar a fundar CCOO ja no servia, militant comunista (després d’IU), no podia dirigir un sindicat “independent”. I va arribar l’Antonio Gutiérrez, que va dirigir el sindicat durant el període de govern Felipe González, un senyor independent que ara és diputat electe del PSOE.
I a darrera va venir José María Fidalgo un altre senyor independent que col·labora habitualment amb la fundació FAES i és amic personal de rojos perillosos com José Maria Aznar, Eduardo Zaplana o Javier Arenas. De tots és conegut el seu posicionament durant la treva d’ETA, sobre la llei de partits, el traspàs de rodalies, dret a decidir, etc.

Molts diran que un sindicat que pretén ser hegemònic ha de mirar d’ocupar el “centre polític”. Però els que som delegats (i precisament d’aquest sindicat) sabem que l’altra banda de la taula no està ocupada per centristes.
Us recomano aquest article publicat avui al diari Público. El títol ja és aclaridor: “Fidalgo acerca CCOO al PP”. De moment una de les seves col·laboradores més properes i la seva parella (també dirigent de CCOO) ja comencen a incorporar maneres de fer “populars”. Gràcies a la seva dedicació sindical sembla ser que porten acumulat un patrimoni immobiliari de més de 2 Milions d’euros. No passa res, Fidalgo s’encarrega d’esclafar el sector crític.

Ai Marcelino si t’haguessis modernitzat abans!, no tindries homenatges... però gaudiries d’un patrimoni immobiliari!!!

la indecència, també en parella, a la FAES

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails