19 de maig del 2008

Pluges contra l’excepcionalitat del transvasament

Divendres vaig baixar a Barcelona. Tenia Consell Nacional d’EUiA, comencem a preparar la 5ª Assemblea Nacional que celebrarem a primers de novembre. Una de les qüestions que haurem de fer, és un balanç dels tres anys transcorreguts des de la 4ª Assemblea i un balanç de la nostra presència al govern i del govern mateix. Relacionat amb això, la intervenció d’un company (favorable fins ara al govern de progrés i que hi participa en ell amb un càrrec de segona fila) que llançava aquesta reflexió: donem suport al govern perquè faci polítiques d’esquerres, no per evitar les polítiques de dretes de CiU. I la pregunta: el govern d’Entesa fa polítiques d’esquerra? Crec que tindrem un debat ric i interessant. Ah! Tot i el paraigües, vaig arribar al tren ben xop. Plovia amb ganes... En teoria era el dia en que el nostre(¡?) conseller va anunciar que les classes treballadores podrien tornar a omplir les seves piscines i regar la gespa dels seus jardins amb aigua de boca. Sort que hi ha gent al grup parlamentari amb capacitat reflexiva que va fer modificar el decret...

Dissabte compres, és el que toca i més quan hi ha previsió de mal temps. A mig de matí va caure un xàfec impressionant. La pluja va durar una bona estona.

Diumenge mani a Amposta en contra del transvasament. Impediments familiars em vam impossibilitar assistir. Vull dir, només impediments familiars... Ara mateix miro per la finestra de casa, plou.

L’altre dia ja us vaig explicar l’excursió que vam fer pel Cadí. Hi havia molta neu, i als Pirineus es veia molta més.

Sempre hem estat contraris als transvasaments. Tampoc m’ha semblat la millor solució la imposada pel govern espanyol de transvasar aigua de l’Ebre. Però per altra banda hi havia el problema real del subministrament d’aigua a l’àrea metropolitana fins l’entrada en funcionament de la solució de futur consistent en la dessalinitzadora del Llobregat. Ara l’aigua embassada als pantans ha pujat, hi haurà molta més aportació quan comenci el desglaç de la neu acumulada. Per tant només cal fer-se una pregunta: amb aquestes previsions, arribarem a la data prevista d’entrada en funcionament de la dessalinitzadora amb reserves suficients? O dit d’una altra manera: si quan es va prendre la determinació de fer el transvasament la situació hagués estat la mateixa d’ara, s’hagués pres igualment? La insistència del govern espanyol i del valencià en que es faci aquesta obra i les excuses com que es pot fer servir per portar aigua de Barcelona a Tarragona m’escamnen, i molt. Només és crítica amb aquesta decisió la nostra gent de les Terres de l’Ebre? No. Jo n’he sentit més crítiques. Com deia el company: defensem les polítiques del govern?, o defensem el govern de la crítica demagògica de CiU i PP?

I com que les coses amb música, a més de sonar millor, de vegades també s’expliquen millor us deixo aquest vídeo d’una acció reivindicativa dels joves en defensa de l’Ebre. Per a mi el millor, però, la cançó...

traducción al español


potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails