4 de juny del 2008

Palmeros del govern vigatà: soldats a les seves cadires

Perplex m’han deixat, i mira que a aquestes alçades és complicat, els palmeros menors del govern convergent de Vic.

L’entusiasme del palmero major és comprensible, li deixen estar al costat dels solistes i, a més, a més, de tant en tant li deixen cantar alguna “coplilla”.
Però lo dels altres dos és incomprensible. Ves per on ens han sortit espanyols i monàrquics, toma
ja!

Ara resulta que l’oposició, en aquest cas la C.U.P, no pot presentar mocions que escenifiquin les contradiccions d’un govern sense més rumb que el que marca en Xevi Solà i els interessos personals dels palmeros de torn. Les raons per a no votar la moció de la C.U.P esgrimides pel sr. López són del tot aclaridores: “la moció només té per objectiu posar escletxes, pals a les rodes, crear desavinences entre l’equip de govern. El fons no interessa gaire. ERC votarà amb l’equip de govern per un principi. No hi donarem suport perquè la moció fa un tuf dictatorial i autoritari. El republicanisme defensa la llibertat d’assistir com es vulgui i qui vulgui a qualsevol lloc”. Si senyor, el republicanisme d’ERC de Vic és tan liberal que fins i tot acaba defensant la monarquia. Si segons diu en ZP, el Borbó esquiador és el rei més republicà que hagi tingut mai l'estat espanyol, haig de dir que seria difícil trobar uns republicans tan monàrquics... ni uns independentistes catalans tan comprensius amb els hereus de Felip V com els regidors d’ERC de Vic.

Però no equivoquem el tret. La raó última, l’autèntic motiu d’aquesta aferrissada defensa de la llibertat dels prínceps a visitar la nostra comarca i a que membres del consistori vigatà vagin a sopar i aplaudir “el nostre futur cap d’estat, futur cap dels exercits i símbol de la unitat i permanència de la pàtria”, no és un altre que l’atrinxerament del govern en ple al voltant dels seus amos. Entre haver d’optar per defensar els principis ideològics personals i de partit, i defensar les cadires, els palmeros del govern han tornat a triar per la segona opció.

Recordeu la nostra expulsió del govern? La roda de premsa del cavaller envoltat dels patges? Nosaltres no vam voler defensar el programa de dretes que ens volia imposar CiU, no vam callar i vam demostrar no tenir cap apego a les cadires.

Els nostres companys de l’Entesa per Balenyà van ser expulsats del govern fa uns dies per demanar explicacions i la dimissió a l’alcalde (PSC) davant un cas gravíssim com és la mort (per causes naturals) d’un immigrant sense papers que portava 4 anys vivint en un cobert annex al seu forn de pa.

D’altres però, són capaços de renunciar al que calgui per tal de mantenir les seves posaderes soldades a les cadires municipals. Fa poc temps, ERC s’hagués empipat si algú els hagués passat pel davant a l’hora de presentar una moció contra la presència reial a Osona, ara s’empipen per haver de pronunciar-se sobre el seu presumpte republicanisme.

I nosaltres, mira que som innocents, pensant que algú d’aquests partits que es diuen d’esquerres i republicans farien pinya amb nosaltres per contrarestar les polítiques conservadores de CiU a Vic...

són tan senzills i modestos que fins i tot el republicà més independentista cauria de genolls davant seu...

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sols l'esquerra comunista més visceral és tant antidemocràtica com per prohibir a un ciutadà d'aquest país anar a la festa d'aniversari de la Farga lacambra. Aniversari de 200 anys senyor comunista !! Els osonencs que coneixem la història d'aquesta comarca ens n'alegrem i ho celebrem... convidin a qui convidin!
El que s'ha de fer per distanciar-se de la seva marca blanca ... si en Llamazares ho sap vindrà a fer-vos pam pam al culet ...

Iñaki Escudero Vázquez ha dit...

Estimat anònim,

1. Sóc tan antidemocràtic que permeto comentaris tan poc viscerals en aquest bloc, tot i que s’amaguin darrera l’anonimat
2. Deduir del meu post que vull prohibir res a algun ciutadà d’aquest país suposa, al meu modest entendre, tenir una visió de les coses una mica curteta. El que no volia és que algú en representació institucional de la meva ciutat assistís a un acte (encara que sigui un sopar) al que també acudien uns principets, que com no pot ser d’altra manera, sempre visiten de manera institucional
3. No només els comunistes viscerals ens oposem a rendir acatament la monarquia espanyola, de fet l’encertadíssima moció va ser presentada per la CUP. També les JERC de la Vall del Ges i el Voltreganès van emetre un dur comunicat en contra. CiU va criticat el seu dia l’assistència del President a la desfilada del dia de l’hispanitat. Serà l’Artur Mas un comunista visceral?
4. Com que no sóc un osonenc de primera categoria coneixedor de l’historia de la meva comarca, em preocupen molt més els acomiadaments de Diemen o la Vitri que l’aniversari-sopar principesc
5. Ho sento, jo també dec ser una mica curtet, però no acabo de captar la última frase. Què té a veure el pobre Llamazares? A algú, més que preocupar-li el que ens pugui fer Llamazares al culet, l’hauria de preocupar el que ens puguin fer als catalans, els borbons, i els seus polítics servils, pel culet.
6. De totes les maneres gràcies per participar i deixar aquest tipus de comentaris al meu bloc. El meu ego, ja habitualment considerable, es veu sensiblement augmentat.

Marc ha dit...

M'encata la teva frase Iñaki: El meu ego, ja habitualment considerable, es veu sensiblement augmentat.

Salut!

PD: ens veiem aviat per Vic, suposo ;)

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails