11 de febrer del 2009

La pesada càrrega d'estar enganxat a una cadira

21/06/2006: "...en una ciutat en el que el partit (o coalició) governant s’ha negat reiteradament a fer cap reconeixement de la figura del darrer alcalde republicà de Vic, Marià Serra i Badell, el qual encarna la legitimitat democràtica anterior al període de normalització política dels municipis que es va iniciar amb les eleccions municipals de 1979..." "...Especialment xocant i imputable al sectarisme malaltís d’alguns tot considerant que el grup municipal del PSC va aprovar una moció en la que es demanava que es restituís a memòria històrica sobre la IIa República i ha demanat reiteradament, sense èxit, que tot i no haver format part del nostre partit és reconegués la legitimitat democràtica en la figura del alcalde Marià Serra. De lamentar també l’absència ja anunciada de l’alcalde actual, Jacint Codina, que es nega sistemàticament a acceptar donar honors i reconeixement a les persones que encarnaven els ideals democràtiques en temps de la República i de la Guerra Civil, amb una actitud partidària que en el seu paper públic em sembla difícil de justificar..."

09/02/2009: La mateixa persona que escrivia aquestes paraules quan es trobava a l'oposició rebutja ara una moció d'ICV-EUiA de Vic on demanàvem un homenatge en memòria de les víctimes del bombardeig franquista sobre Vic, just quan es compleixen 70 anys de l’atac, i també de l’alcalde republicà Serra i Badell. En el seu lloc, ell va ser l'encarregat de defensar una contra-moció juntament amb els seus nous socis de memòria històrica de CiU. En defensa d'aquesta contra-moció va afirmar que la seva era una moció "...sense rancúnies, integradora, de caràcter global, que reconeix totes les víctimes (incloses les franquistes) i retorna el bon nom a tots els que van patir la persecució..."

Si, no és broma. La persona que en poc més de 2 anys i mig diu una cosa i la radicalment contraria és la mateixa, Josep Burgaya, cabdill del PSC de Vic. Què ha canviat en aquests dos anys i mig? Doncs que ara governa amb els mateixos als que abans feia oposició.
És la pesada càrrega que ha de suportar qui vol mantenir-se enganxat amb cola a una cadira: fer aquests ridículs espantosos. No seria d'estranyar que si demà CiU no el necessita i ha de tornar a l'oposició, torni a presentar una moció demanant el reconeixement dels republicans i de l'alcalde Serra i Badell. Llavors les actuacions "sense rancúnies" i "integradores", tornaran a ser les pròpies de "sectaris malalts". Patètic!

PD: Des d'aquesta bitacora es torna a reconéixer la digna actuació del grup d'ERC desmarcant-se dels seus socis de govern. Tot i que només la CUP ens va acompanyar en el vot contrari a la contra-moció de reconeixement de TOTES les víctimes

Podeu veure la moció del grup municipal d'ICV-EUiA aquí
També parla d'aquesta qüestió el regidor d'ICV-EUiA a Vic, Xavier Tornafoch (bloc)

2 comentaris:

antoine marti ha dit...

El gobierno socialista quiso hacer un homenaje al ejercito de la República, y claro se armo la marimorena de siempre cuando concierne a estos temas, y algún "iluminado" encontró la gran solución, por una parte al republicano me lo suavizaron, ya que sin negar su contribución al ejercito republicano, marcaron todo el énfasis, de este honorable y admirable caballero en su participación en el ejercito de la Francia Libre que desembarcó en Normandia, vamos que se diluyo la República y finalmente se convirtió en el ejercito aliado, que también merece todo mis respetos, pero esto alejaba el tema que debía de ser el central. Pero aquí no acabo el desaguisado con aquello de la famosa conciliación nacional, y para que todo estemos contentos, si es que se puede, solo se le ocurrió al "iluminado" que no se si seria un asesor o el mismo Sr Bono por aquel entonces Ministro de Defensa, que junto al republicano-aliado, desfilara un combatiente de la División Azul, que se creo en junio de 1941 siendo predominante entre sus filas la presencia de voluntarios falangistas. Concentrada en Grafenwör hizo juramento de fidelidad al Führer el 31 de agosto convirtiéndose en la 250 División del ejército nazi.
Así pasaran a la historia como el único gobierno democrático de Europa que en el siglo XXI, rindió un homenaje publico, abierto y oficial al nazismo.

Unknown ha dit...

Hola, sóc nomenat MORAIDA LUNA. Vull utilitzar aquest mitjà per alertar a tots els sol·licitants de préstecs de tenir molta cura perquè hi ha frau a tot arreu. Fa uns mesos jo era financerament tenses, ia causa de la desesperació, he estat estafat per alguns prestadors en línia. Gairebé perdo l'esperança fins que un amic meu em va referir a un prestador molt fiable anomenat la senyora Amanda que em presta un préstec sense garantia de 53.000 euro en menys de 24 hores sense cap tipus de pressió o l'estrès amb una taxa d'interès de només el 2%. Em vaig quedar molt sorprès quan em vaig registrar el meu saldo del compte bancari i es va assabentar que la quantitat que vaig sol·licitar ser enviat directament al meu compte sense demora. Jo, per tant, li vaig prometre que anava a compartir les bones noves que la gent pugui obtenir préstecs amb facilitat i sense cap tipus d'estrès. Així que si vostè està en necessitat d'un préstec de qualsevol tipus, poseu-vos en contacte amb ella a través dels seus missatges de correu electrònic: amandarichardsonloanfirm@gmail.com.
També pot posar-se en contacte amb mi en el meu correu electrònic moraidaluna@gmail.com.
Ara, tot el que faig és intentar complir amb el meu reemborsament dels préstecs, que m'enviï directament al seu compte mensual.critoy 392

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails