23 de maig de 2017

Avui fa ja 30 anys...

Avui es celebra el 30è aniversari d'un fet històric, la primera lliga del CD Bidasoa (llavors CD Elgorriaga Bidasoa). Un títol en un esport, que tot i la presència d'equips com el FC Barcelona o l'Atlètic de Madrid) encara era més amateur que ara. El Bidasoa va guanyar la lliga amb un plantilla formada per 11 jugadors nascuts al mateix Irun, un del Pasaia (a 8 km) i 2 iugoslaus.
Vaig tenir la sort de ser present aquell dia a Artaleku (tenia 13 anys llavors), pavelló inaugurat aquella mateixa temporada després d'anys jugant a Divisió d'Honor (ara lliga ASOBAL) en un frontón (Uranzu). Vaig poder seguir en viu tots els partits de la 2a i 3a fase de la lliga al pavelló.

Al darrer partit d'aquella 3a fase, formada pels 4 equips classificats (FC Barcelona, Cajamadrid, Elgorriga Bidasoa i Tecnisan d'Alacant), arribaven empatats a punts el FC Barcelona i l'Elgorriga Bidasoa. El Barça jugava al Palau amb el Cajamadrid i el Bidasoa a Artaleku amb el Tecnisan. En cas d'haver acabar empatats a la classificació, s'hagués hagut de jugar un partit de desempat a Tenerife.

Fins fa pocs dies, no havia pogut veure les imatges del partit entre el Barça i Cajamadrid. TVE retransmetia els 2 partits fent connexions. En aquest vídeo es recull la segona part dels 2 partits, encara emociona. Ara fa 30 anys em vaig enamorar de l'handbol...


Aquí teniu el reportatge d'ETB sobre el títol i la celebració a Irun. Molt casolà tot plegat... ;)

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails