12 de desembre del 2007

Més viatges convergents. Aquesta vegada a Cuba

És portada a la majoria de diaris del món mundial l’aventura cubana d’unes escoltes de la secció femenina i juvenil de CDC. No sigueu malpensats, no es tracta de cap notícia de contingut sexual. Aquestes dones no van anar a tocar el que no sona, només van anar a tocar els nassos.
No obriré ara un debat per a posicionar-se en favor o en contra del govern cubà, com a tots els governs segurament és millorable tot i que, pel que corre per aquella zona i pel segon i tercer món en general, no crec que objectivament sigui dels pitjors governs existents.
El cas és que les senyoretes convergents van anar a denunciar la manca de llibertats a Cuba. Van participar en un acte contra el govern cubà juntament amb altres estrangers d’una tal “associació internacional de joves liberals”. El govern cubà les va retenir a l’hotel i ja les ha retornades a Espanya. A la seva tornada, han dit que van estar tractades amb total correcció.
Han tornat del seu periple convertides en unes heroïnes. No sé si aquestes valentes lluitadores per la llibertat (o serà pel liberalisme?) haguessin tingut tanta valentia anant fa trenta anys a la Xile d’en Pinochet a denunciar la manca de llibertats. I si volen continuar coneixent Cuba, les recomano visitar la zona sud. Allà hi ha un lloc anomenat Guantánamo on també podran reclamar els drets humans. Segurament podran entrar, visitar la gent que hi viu, manifestar-se i sortir tant ufanes. El que ja dubto és que poguessin dir que el tracte hagués estat tant correcte. Però això no passarà. Seria absurd anar a denunciar res a Guantánamo desprès d’haver participat en una protesta finançada per l’Oficina dels Estats Units a l’Habana.

1 comentari:

angelsmcastells ha dit...

Molt bé el comentari, Iñaki: a més, amb sentit de l'humor, que és el que fa falta! Una abraçada,
àngels

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails