19 d’octubre del 2008

"La nostra"

Avui XXIVè Congrés d'UDC.
Cap novetat, Duran i Lleida renova el seu lideratge amb més del 91% dels vots. Gairebé una reelecció a la búlgara. Anava a dir “a la vaticana”, però es veu que inclús a la elecció del nou Papa va haver-hi més discussió.
UDC és un petit partit, membre d'una coalició electoral més àmplia que forma amb CDC. Actualment, es troba a l'oposició.

Per a mi és un tema interessant, igual que qualsevol congrés dels partits catalans (o dels espanyols), perquè m'agrada conèixer la vida política interna del meu partit, però també la dels altres. Aquest cap de setmana he mirat de seguir les incidències d'aquest congrés per la premsa (escrita, internet, TV), i he pogut comprovar que, pel que sembla, no sóc l'única “rara avis” que s'interessa per aquestes qüestions. El congrés dels social-cristians ha tingut molt àmplia repercussió a tots els mitjans.
Fins i tot avui, dia de tancament del congrés i d'elecció de Duran, aquesta notícia ha estat l'escollida per TV3 (“la nostra”) per a obrir el telenotícies del migdia. I no només això, li han dedicat més de deu minuts. La segona notícia era el tancament del congrés del populars valencians.
Espero que aquesta “intensiva dedicació” per part dels mitjans, i en especial de “la nostra”, es degui a una nova sensibilitat per informar àmpliament i en positiu de la vida política interna dels partits. Ho dic, perquè recordo que fa 3 anys, quan EUiA va celebrar la seva IV Assemblea Nacional (o congrés) el tracte per part dels mitjans no va ser tan “intensiu”. A “la nostra”, 2/3 minutets perduts en mig del telenotícies.
Respecte dels mitjans privats el tema, per la meva part, no pot anar més enllà d'una simple pataleta, a més seria molt difícil imaginar que, per exemple, “La Vanguardia” ens tractés de manera similar a UDC. Però respecte de “la nostra” el tema hauria de ser diferent.
Entenc que no se'ns pugui tractar igual que a partits més “grossos” o importants numèricament: PSC, CDC o inclús ERC i PP. Però és innegable que UDC es troba més a prop de nosaltres que dels altres partits que he assenyalat. Fins i tot, el seguiment que es fa dels congressos dels nostres socis de coalició és molt inferior.

D'aquí tres setmanes EUiA celebra la seva 5a Assemblea Nacional. Serà interessant comprovar si la realitat és que “la nostra, la pública” ha agafat més interès pels congressos dels partits catalans, o si només s'interessa per alguns partits en concret.
Fins i tot, potser algú de nosaltres signaria que ens tractessin de manera similar a com ho fan amb el PP del País Valencià.



al congrés d'UDC Duran va afirmar que el millor govern per a Catalunya seria la sociovergència.

Un altre model de casa comuna del catalanespanyolisme?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt ben observat, Iñaki! Ja saps que no caldrà anar a la perroqueria per sortir "macos" a la tele...! Una abraçada,
àngels

Iñaki Escudero Vázquez ha dit...

Sí, el que caldrà és tenir fil directe amb Déu nostre senyor (o almenys amb els seus representants en aquest el nostre món terrenal...),

records,

Toni Perico ha dit...

La "nostra" sempre a sigut la "seva".

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails