5 de desembre del 2008

CiU i PSC no volen desterrar el franquisme de Vic

I és normal, ja que algú dels que va votar en contra de la moció de la CUP en favor de la retirada dels símbols franquistes de la ciutat de Vic és en si mateix un clar exemple de simbologia franquista.
Cada legislatura ERC presentava una moció demanant el reconeixement del darrer alcalde republicà de la ciutat, Marià Serra, CiU s’oposava al·legant que encara era aviat (¡?) per remoure aquestes qüestions. Aquesta continua sent la mateixa excusa per a no votar a favor de la moció. Imagino que el que volen dir amb això de que no ha passat suficient temps és que molts dels que aixecaven la mà encara són vius i els hi podrien retreure la “traïció” de renegar del passat recent.
Però CiU només té 8 dels 21 regidors del consistori, per tant necessitava de més vots per tirar avall la moció. I d’on podien venir aquests vots sinó dels senyors, gens sospitosos de connivència amb l’ideal franquista, de la PXC. Com és normal, l’argumentació d’aquest grup va ser recordar que els dolents van ser els rojos que van assassinar capellans durant la guerra.
Però és que encara que els 4 regidors de la PXC haguessin estat el dia del Ple de convivències espirituals al Valle de los Caidos, i s’haguessin absentat, la moció hagués estat igualment rebutjada. Per què?
Doncs perquè els regidors socialistes (fa mal d’orella sentir la paraula socialistes associada a aquests personatges) es van abstenir. Sí, la moció la CUP feia referència al compliment de la llei de Memòria Històrica estatal, aprovada pel PSOE. Doncs es veu que a Vic els regidors del PSC s'estimen més no remoure la memòria històrica dels seus socis de govern. Com molt bé ens recorda l’amic Arnau Martí al seu bloc, que lluny semblen quedar les proclames del cabdill socialista vigatà, Josep Burgaya, al seu bloc en en favor del reconeixement a Vic de la memòria dels perdedors de la Guerra Civil. Això si, a llavors encara no creixia a l'escalfor de la mamella convergent.
Al final la moció va ser rebutjada amb 12 vots en contra (PXCiU), 4 abstencions (PSCadires) i 5 a favor (CUP+ERC+ICV-EUiA).
Com que des d’aquesta bitàcora s’ha sigut molt crític amb el papanatisme polític d’ERC, havent-se menjat mocions com les de l’estelada o el banquet monàrquic, també es sabrà reconèixer les bones actuacions d’aquest grup (de fet el més salvable d’aquest desgavell de govern) i per tant, se’ls hi dona l’enhorabona per haver sigut conseqüents i haver votat en favor de la moció. Felicitats!

Ah! El mateix dia i al mateix Ple municipal, l’Ajuntament de Vic va informar que en motiu de la beatificació de Sor Maria Magdalena va donar una subvenció de 3.600 euros a les monges en concepte de copisteria. Sabeu a quina regidoria van carregar la despesa? A la de cultura!

Al final tindran raó. Per què recordar la memòria històrica, si per ells no és memòria sinó present. Han continuat manant els mateixos, sense interrupció, i amb les mateixes idees.




Amb això vota CiU, mentre el PSC s'absté, la pervivència dels símbols franquistes a Vic

2 comentaris:

Jordi Pamplona ha dit...

Boníssim comentari!!
Sembla mentida que CIU i PSC no estiguin a favor de la proposta de la CUP...però clar en Burgaya ha de mirar de que la mamella no pari de treure diners..clar si al final tot acaba l mateix lloc...ELS MALEÏTS DINERS!!!
CIU+PSC= Franquistes
PXC va fer un vot coherent, dins la seva coneguda ideologia.
Jordi
meteovic.blogspot.com

Anònim ha dit...

Company Iñaki;

Com t'envejo poder parlar malament de CIU, a Cornellà de Llobregat no ho hem de fer, no ho diguis a ningú però els de EUiA els tenim de companys de govern, fins i tot hem trencat la coalició amb ICV, per poder continuar-hi.

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails