27 de desembre del 2008

"El País", diari progressista

Si, l'òrgan d'expressió oficial del PSOE, el diari líder El País, ha tornat a donar-nos una mostra del que entenen al grup PRISA per progressisme. Després de la seva sintonia amb els colpistes que van intentar enderrocar el govern veneçolà, després de les seves diatribes contra Correa, Morales, etc; ara l'objectiu del seu progressisme són els seus mateixos treballadors.
Els treballadors de El País van decidir en assemblea anar a la vaga per a protestar per l'externalització de l'àrea de publicitat del diari. La decisió va ser adoptada per àmplia majoria, 422 vots a favor, 76 en contra i 10 en blanc. Poc després de la decisió d'anar a la vaga, la direcció del diari va treure un article en que revelava el cost salarial de la plantilla. Els treballadors van respondre amb una nota en que afirmaven que la vaga no és per motius salarials, sinó pel desig de preservar els llocs de treball.
Segons informen, la vaga està tenint un seguiment majoritari, només els redactors en cap i el personal amb contractes a punt de vèncer (i que per tant, pateixen xantatge amb les renovacions contractuals) estan assistint a la feina. Representants del Comitè d'Empresa han afirmat que el Grup PRISA està pensat imprimir el diari d'aquest cap de setmana en tallers externs i que de ser així, presentaran una denúncia per no respectar el dret a la vaga.

Ja veieu, el diari PSOEgressista fent servir treballadors i empreses externes per a rebentar vagues. Què serà el següent? Contractar matons a sou, a l'estil Chicago, per a apallissar els vaguistes?
Ja sabeu, si algú troba aquest cap de setmana El País als kioskos, que no el compri. Tampoc obriu la seva web, és una petició que ens fan des del Comitè d'Empresa del diari.

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails