4 de desembre del 2007

A EUiA ens quedem sense primàries

Ja ho teníem tot preparat, i avui s’ha confirmat que ens quedem sense primàries a EUiA. Ramon Franquesa del PSUC-viu, que es presentava amb una candidatura anomenada “Democràcia Radical”, s’ha retirat. Així doncs, el company Joan Josep Nuet serà el primer candidat d’EUiA a la llista per Barcelona.
L’excusa argüida per aquesta candidatura és la intromissió d’ICV en les candidatures d’EUPV. Ja vaig escriure sobre aquesta qüestió i coincideixo que hi ha una intromissió inacceptable, però l’actuació de la direcció d’EUPV tampoc està afavorint el consens. Independentment del posicionament que pugui tenir cadascú sobre aquest tema que afecta als companys valencians, crec que l’excusa en sí és d’un contingut pobríssim.
Els companys del PSUC-viu van decidir presentar una candidatura alternativa a Nuet en un Consell Nacional justificant la decisió en base a una hipotètica potenciació del debat polític. L’excusa que han esgrimit per retirar-se que té a veure amb el debat polític?
Crec que un cop presentada la candidatura havien d’haver-la tirat endavant fins el final. L’experiència viscuda amb les primàries per triar el nº1 per Madrid va demostrar que el procés va sacsejar i revitalitzar IU. Va haver-hi un bon debat intern, i sobre tot se li va donar la veu a la militància que va parlar. Penso que va ser una fabulosa experiència de potenciació de la democràcia. I m’agradava l’idea d’importar el procés a EUiA.
Molt em temo que la veritable raó per retirar la candidatura té més a veure amb el resultat de les primàries a IU. Vista la claredat del resultat a algú li han tremolat les cames. Per a guanyar, el PSUC-viu necessitava que la militància d’EUiA doblés el resultat que li va atorgar en la IV Assemblea Nacional. I vist el panorama, amb moltes adhesions de la militància del PSUC-viu a Llamazares i Nuet, crec que algú ha pensat que era millor no remoure el tema ja que semblava més possible rebaixar a la meitat l’exigu 25% de la IV Assemblea que no pas augmentar suports. En tot cas el procés d’elaboració programàtica segur que donarà oportunitat per a debatre en profunditat.
A més, avui hem sabut que el secretari general dels comunistes andalusos, Felipe Alcaraz, no serà el candidat per un dels feus intocables del PCA, Sevilla. Al procés de consulta a la militància que s’ha fet a la província de Sevilla no ha arribat a assolir ni un 30% dels suports. Que n’és de bonica la democràcia!!!

5 comentaris:

Jordi Casals i Prat ha dit...

Hola Iñaki, feia masses dies que no visitava "casa teva".
Veig que li has fet una bona repassada.
A més li has donat un fort nou impuls. Felicitats!
i endavant amb la blocosfera osonenca!!!!

Unknown ha dit...

Hola compa, tengo una duda sobre tu artículo. Me gustaría que me explicaras cual ha sido la actitud de la dirección de EUPV que no facilita las cosas. Lo digo porque hasta ahora la dirección de EUPV ha respetado scrupulosamente los estatutos, cosa que no han hecho los ¿compañeros? de Iniciativa del Poble Valencia (Esquerra i Pais anteriormente). De hecho, la portavoz de este nuevo partido se quedo con dinero de laorganización y pretendió expulsar a nuestra coordinadora del Grup Parlamentari en les Corts Valencianes, sustituyendola (antiestatutariamente) como portavoz del grupo. Eso si que no beneficia el dialogo, podemos discutir todo lo que quieras sobre política pero tratar con gente que se queda el dinero de la organización es otra cosa.
Salut

Iñaki Escudero Vázquez ha dit...

Benvolgut Fede, no entraré a discutir sobre les raons jurídiques (que crec que estan de la banda d'EU), ni de les polítiques (que també crec que estan del costat d'EU tal i com he expressat en aquest bloc). Però també crec que és un error possar en safata de plata la sortida d'aquells que (legítimament) pretenen un altre projecte per a EUPV. No és una qüestió de raons, sinó de tarannà.
Estic convençut que l'elecció dels companys caps de llista ha estat estatutàriament parlant correcta, però tampoc hagués fet cap mal intentar consensuar amb IU el tema dels censos i haver fet primàries.
No vull entrar en polèmiques sobre temes, que com ja he dit, no conec en profunditat.
Aneu amb peus de plom i no entreu en provocacions, imagino que al igual que nosaltres voleu el millor per a IU, no puc dir el mateix dels companys d'IPV. Rep una salutació del tot fraternal.

Anònim ha dit...

Querido Iñaki,

Leo con cierto disgusto tus comentarios sobre EUPV. Aunque reconozco que son prudentes (y en los tiempos que corren, de trincheras y descalificaciones, eso ya es mucho), me parecen injustos. No se ha puesto en bandeja de plata la salida de nadie, pero es que hay alguien que no quiere seguir en IU y pretende destrozarla por el camino. La última ratio para toda discusión política es el respeto de las decisiones democráticas y de los Estatutos.

Los compas de Valencia han elaborado un documento de 6 páginas y han creado este blog para difundirlo:

http://www.respeto-eupv.blogspot.com/

Te ruego que lo visites y lo difundas. A mi me parece muy grave y creo que todos los militantes de IU deberíamos defender la democracia interna en EUPV, seamos de un sitio y otro, de uno y otro palo.

Jesús ha dit...

T'agrada jugar a dues bandes, eh Iñaki?
O sigui que solidaritat amb EUPV però interessant IPV. IPV actua malament però la culpa la té el PC.
Ja Ja.

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails