19 de febrer del 2008

Crida al vot útil

Em sumo a la crida feta pel company R. Hortaleza al vot útil.

Segons les enquestes publicades aquest cap de setmana pel CIS i el diari Público, a les circumscripcions de Sevilla i València IU s’està jugant la possibilitat de tenir un diputat. Aquestes mateixes enquestes diuen que si finalment IU no aconsegueix els diputats en joc, aquests anirien a parar a les saques del PP. Per tant, i més que mai, A SEVILLA I VALÈNCIA VOT ÚTIL ÉS VOTAR IU.

Faig un afegitó per dir que si el diputat de Sevilla encara està en disputa és perquè aquesta legislatura aquesta circumscripció perd un diputat. També perden un diputat Biscaia (on EB tenia moltes possibilitats de tenir diputat) i Còrdova (feu tradicional d’IU). A canvi, guanyen diputats províncies com Almeria, Murcia o Alacant. El fet que aquestes províncies prenguin els diputats a les altres no és producte de cap casualitat. Els guanyen gràcies a l’augment que han tingut de població immigrada. La gràcia de la qüestió, si és que en té, és que aquesta població immigrada no tindrà dret a vot. Curiositats del sistema electoral espanyol...

traducción al español

2 comentaris:

Raül Presseguer ha dit...

Iñaki, m'ho poses molt fàcil !! Que et sembla si fem una crida al vot útil per fer fora el PP de Girona i de Lleida ?
A Girona i a Lleida, Esquerra o el PP !! Vot útil per fer fora la dreta espanyola !!

Iñaki Escudero Vázquez ha dit...

No era aquest el sentit del post Raül.
IU a l'estat,igual que ICV-EUiA o ERC a Catalunya,patim les conseqüències de l'habitual crida del PSOE al vot útil. S'ha de votar PSOE per frenar la dreta, qualsevol altre opció equival a llençar el vot. Aquesta iniciativa només pretenia demostrar que a moltes circumscripcions el vot útil per frenar la dreta pot ser un altre (IU, o també ERC, BNG...).
Jo sempre he considerat que l'únic vot útil es aquell que es dona en consciència i sense por. Jo no demano que a Sevilla o València els simpatitzants del PSOE votin IU, el que demano és que els simpatitzants d'IU no deixin de votar-la per por. Tampoc m'agradaria que un votant lleidatà independentista votés PSOE per por (a més si aquí el "vot útil" és ERC),o que un simpatitzant d'EUiA votés ERC per...
Fa ràbia que un simpatitzant sevillà d'IU voti PSOE per por a la dreta quan aquí el vot que frena el PP és el de la mateixa IU.
Aquesta iniciativa és una crida a trencar el bipartidisme habitual de les eleccions espanyoles, a que la gent voti el que creu, posant en contradicció l'anomenat "vot útil". Si considereu que PSOE o CiU estan atemorint els vostres votants habituals amb el cuento de la por al PP, us animo que que expliqueu a aquests votants que a Lleida i a Girona el diputat en joc se'l disputen PP i ERC. Si visqués a Lleida votaria igualment ICV-EUiA, al igual que si tu visquessis a València imagino que votaries ERC. El que seria patètic és qualsevol dels dos canviés el sentit del seu vot per por.

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails