11 de juny del 2008

De Blocaires.Osona a l'Osonosfera. 1ª Trobada blocaire

Ahir una colla de blocaires de l’incipient osonosfera ens vam reunir a la Font del Desmai per a presentar en roda de premsa la 1ª Trobada Blocaire d’Osona. Allà, on es van reunir fa 150 anys un grup de poetes osonencs, encapçalats per Jacint Verdaguer, amb objecte de rellançar la seva poesia a la renaixença, un grupet d’entusiastes i desenfadats blocaires, també osonencs, vam representar, portàtil en mà, un capítol més del nostre objectiu de rellançar la rica comunitat blocaire osonenca a la catosfera.

El primer capítol el vam representar a un altre lloc emblemàtic, el restaurant les Gorgues de l’Esquirol. Allà, els promotors de la iniciativa (Joan, Raül, Laia, Carles, Jordi i un servidor) vam presentar a la premsa comarcal en manifest Blocaires.Osona. Preteníem en última instància agrupar i promoure la rica comunitat blocaire osonenca. Era el mes de novembre de 2007.

Dos mesos més tard vam fer pública aquesta iniciativa. Ens va ajudar un dels blocaires de referència de Catalunya, en Saül Gordillo, i va presentar l’acte un periodista i blocaire que des d’aquell dia (per sort per tots) és una mica més blocaire, l’amic Josep Comajoan.

Aquests darrers mesos, un grup ampliat de blocaires osonencs ve preparant aquesta 1ª Trobada. Serà a la Sala Polivalent de l’ajuntament de Tavèrnoles. Consistirà en una taula rodona moderada pel blocaire osonenc i periodista, Enric Xicoy. Comptarem amb la presència d’un cartell de luxe : Vicent Partal, blocaire, director de Vilaweb; en Saül Gordillo, periodista, blocaire i director de l'ACN, i en Carles Puigdemont, portaveu de CiU a l'Ajuntament de Girona i blocaire.
Més tard, al restaurant de les piscines del Roquet, tenim la intenció d’acabar la jornada com sempre hem fet a l’osonosfera: fent una bona tertúlia entaulats davant un pa amb tomàquet.

Blocaires, us hi apunteu?

foto: Jordi Vila, més fotos
més informació: osona.com, 9nou, vilaweb, elter.net, avui.cat

3 comentaris:

Sinblancaporelmundo ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Sinblancaporelmundo ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Iñaki Escudero Vázquez ha dit...

He suprimit l'últim comentari per la mateixa raó que vaig suprimir els comentaris del post precedent.

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails