23 de setembre del 2008

L'acollida segons el govern vigatà

Que el govern de Vic havia perdut el nord i les formes és una cosa que ja sabíem. Ara, han donat una volta més i han perdut la resta de punts cardinals i fins i tot la vergonya.
Hi ha coses que no tenen bona pinta des de bon inici. Com en d'altres qüestions de caire social, vam ser la veu discordant quan es va presentar el projecte (potser seria millor dir ocurrència) dels nous espais de benvinguda (EBE) pels alumnes immigrats (i pobres!). I és que el projecte no tenia cap bona pinta.
Van mirar de fer un primer arreglo acotant el temps d'estada dels alumnes. Després han anat fent ziga-zagues depenent d'on venia el vent i intentant confondre el personal, que si ara és voluntari, que si després no...
Il cavaliere s'apuja per les parets si El País (fent un clar exercici de demagògia, tot s'ha de dir) el tracta de segregacionista (això sí que ho és), o si nosaltres li diem que no seran més que gàbies per a aïllar els nens immigrants (i pobres!).
Bé, aquesta imatge recollida a bloc de l'amic Arnau Martí m'ha deixat bocabadat. No tenen vergonya i no intenten dissimular-ho. Tant se'ls hi foten les crítiques; les nostres, les de El País o les del Papa de Roma (bueno, potser aquestes no se'ls hi foten). La imatge, ja habitualment inhòspita, que dóna el pàrquing de la Casa Caritat es torna cruel quan veiem la desgraciada idea que s'han tret del barret.

espai d'acollida per alumnes nouvinguts

Si a algun alcalde a Alemanya o Polònia se l'hagués acudit fer una cosa com aquesta, el fan afusellar a l'acte.
No sé com s'ho faran a Reus, o allà on vulguin aplicar aquestes ocurrències, però coneixent el personal que governa Vic, queda ben clar que les nostres reticències inicials estaven més que justificades.
Una cosa està clara. Si el que pretenen és que els nens nouvinguts coneguin el model de Vic que té al cap l'equip de govern, l'han encertada de ple.

PD: Recordo, aquesta bestiesa està feta amb l'aprovació d'ERC, PSC i el conseller Maragall.

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails