31 de juliol del 2008

Lluís Suñé: ni apadrinaments, ni linxaments

Ahir vaig fer, igual que sempre, una repassada per la premsa digital i vaig comprovar com una de les notícies de portada era la polèmica creada (artificialment, o no) pel post, o millor dit per la foto triada al post, del bloc del company Lluís Suñé sobre l'apadrinament d'aquella canalla d'Extremadura. La meva opinió és que:

La Forma

Desafortunada. Crec que la fotografia triada és de mal gust. Personalment, no puc compartir aquest dubtós sentit de l'humor amb persones que puguin ser objecte de la solidaritat per viure situacions de necessitat. No poden ser, ni són responsables dels problemes que pugui tenir Catalunya i la seva població, o de les mentides d'en ZP.
Dit això, segurament també hauran estat de molt mal gust moltes de les fotografies que he posat jo, o molts altres blocaires, als seus blocs respectius. Igual que poden ser de mal gust per a moltes persones algunes de les portades i continguts de publicacions com "El Jueves". Veig incomprensible que la majoria de la gent, inclús molts companys de l'esquerra, vegin bé la reacció de la Junta d'Extremadura. Era una injustícia i un atac a la llibertat d'expressió la denúncia a "El Jueves" per ofendre la monarquia i no l'és la denuncia per una foto de la que en Lluís ni tan sols és l'autor?
És pitjor aquesta foto que els anuncis radiofònics del PP d'Andalusia sobre l'estatut? o els boicots? o els comentaris de la premsa (tota, excepte potser Público) espanyola sobre Catalunya, el seu govern, l'estatut...? O el manifest per la unitat de la llengua comuna? És més respectuosa la foto que penjo aquí sota? Algú recorda alguna polèmica creada sobre la mateixa (i va aparèixer a un diari!!)?
aquesta foto on es mostra població andalusa no l'ha feta un català, però sí un nacionalista

El fons

Fa molt poc temps es parlava dels 6 milions de catalans. Ara som 7,3 milions. La majoria persones arribades de països del tercer món, pobres, sense recursos. Em resulta increïble que la millora del finançament de Catalunya, que té com a una de les seves justificacions el nombre de població que hi viu, sigui criticat per determinades CCAA. Si no tenim millor finançament com donarem cobertura sanitària, educativa i d'altres serveis socials al milió i mig de persones de més que ens ho demanen?
Sento dir contínuament (tema balances fiscals) que els impostos no els paguen els territoris, sinó els individus. Tenen raó, però els serveis que s'han de donar amb els impostos recaptats sí que els han de prestar els territoris (via administracions corresponents). Si els ciutadans de Catalunya paguem els nostres impostos aportant una quantitat "X" a les arques de l'estat i després la nostra administració no té recursos suficients per a prestar determinats serveis perquè els diners retornats són clarament inferiors, és insolidària la nostra queixa? És solidari ser insolidari amb els teus ciutadans?
Des de que es va crear el govern tripartit a Catalunya s'estan construint més escoles que mai, però també hi ha més nens que mai estudiant en barracons. Ja fa temps l'exPresident de la Junta d'Extremadura va qualificar el sistema educatiu de la seva comunitat com un dels millors de l'estat. A Catalunya, també des de que governa el tripartit, s'han abaixat les llistes d'espera a la sanitat. Tot i així continuem tenint una de les més altes de l'estat. El President de la Junta de Castella La Manxa presumeix de tenir un dels millors sistemes sanitaris de l'estat, pràcticament sense llistes d'espera. Imagino que a les espanyes tothom coneix ja el sistema ferroviari i el servei que ens ofereix RENFE, és igual el de Madrid? Per què no podem gaudir d'autovies gratuïtes com a moltes altres CCAA?

Molts, a l'estat, encara pensen que a Catalunya lliguem els gossos amb llonganissa. Però la realitat és que bona part de la població pateix dificultats i els recursos per a oferir serveis públics cada vegada han anat minvant més. Som ressentits, ploramiques? És injust reclamar una revisió del sistema de solidaritat? Extremadura, Andalusia, Castella La Manxa... estan com fa trenta anys? Catalunya segur que no.

Lluís, no puc compartir la forma com has expressat idees semblants a les meves. Però el que tampoc puc compartir és el linxament del que has estat objecte des de tota la premsa (la de dretes i la que diu que és d'esquerres) de l'estat. El País informava ahir, acumulant proves contra Suñé, que al seu bloc sortia amb una bandera independentista, que criticava la monarquia, Tele 5...
En fi, un separatista antimonàrquic. I és regidor d'ABG, grup format per gent de les EPM, d'ICV i d'EUiA. Eps!!! ICV, soci al Congrés d'IU. Eps!!!!! EUiA referent català d'IU. Una prova més que IU és una organització separatista que vol trencar Espanya des de dins. Us recordeu el que escrivia al darrer post sobre les teories conspiratives del Grup PRISA. Hi ha alguna diferència entre aquestes teories i les que llença El Mundo sobre les intencions de ZP de trencar Espanya? Em sap greu que companys espanyols entrin al joc d'aquests interessats. Mare meva! que arriben a ser de perillosos els blocs!!!

PD: Lluís Suñé ja s'ha disculpat, me n'alegro. Ara espero que s'estengui l'exemple, a Catalunya encara les esperem...

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Tens raó, Iñaki, però és que des de l'esquerra catalana sembla que no podem permetre'ns ni el més petit error, tot i que som humans i a vegades poca-soltes, com tothom! Encara recordo el batibull de la corona d'espines!
Per altra banda, moltes gràcies per les teves paraules en el meu bloc. En un moment especialment sensible, em fan sentir molt acompanyada. Una abraçada,
àngels

Anònim ha dit...

Es curioso: en todos los blogs de colegas del sr. Suñé, como el de usted, seguiis atacando. Lejos de pedir disculpas, que, en cualquier caso, no son obligadas, continuáis justificando/explicando el porqué del cartelito famoso.

Con respecto a lo de la denuncia de la Junta de Extremadura... hombre, encima no querréis que os riamos las gracias, ¿no? Con los hijos de la derecha, como el sr. Suñé, no valen sino las malas. Por las buenas no se hace nada.

Siguiendo con el tema de la financiación, el problema es que ustedes hacen las balanzas fiscales como les parece; además de que no son un instrumento ecuánime de análisis. Le pongo un ejemplo: el 60 % (datos del INE) de la producción hortofrutícola de la Comunidad Valencia, querido pays catalains, se riega con agua del Tajo. Y ése agua del Tajo, que va por trasvase, no nos la paga nadie. Resumiendo: les damos cantidades ingentes de un recurso tan valioso como el agua y en ningún sitio pone el valor "económico" del mismo. Eso no está en las balanzas fiscales. ¿Y por qué el agua se lo tenemos que dar gratis? Porque a mí la butifarra catalana, las anchoas del cantábrico o las ensaimadas mallorquinas no me las regalan. Otra cosa que me hace gracia es que habléis de la "lamentable" situación economica catalana, de la falta de servicios... Me voy a fiar de ustedes, pero no entiendo porqué se gastan entonces el dinero en algo tan absurdo como un cuerpo de policía propio. De verdad, no lo entiendo. Con esto de la financiación le podría poner doscientos mil ejemplos.

Podríamos estar hablando medio siglo, pero tengo la absoluta certeza de que a ustedes les da igual. La clase política catalana ha inventado un enemigo para echale la carnaza al vulgo, y de paso cobrar buenos sueldos y pegar voces en el Congreso. Sé que todo lo que le diga le da absolutamente igual, ¿o me equivoco?

En el fondo, tengo una sensación: creo que a ustedes lo que les "jode" (permítame la palabra) es que un ilustre y sabio catalán como Eduard Punset diga que, según los informes de felicidad, los extremeños son los primeros. Ustedes, en cambio, pasan lamentablemente toda la vida cabreados.

Un cordial saludo, Pedro Lópeh.

(Por cierto, ni soy españolista, ni pepero; por contra, apoyo la independencia de Extremadura. Fíjese qué paradoja)

Jordi Casals i Prat ha dit...

Iñaki, crec que se n'ha fet un gra massa amb el tema del vostre regidor.
Era obvi que era una sàtira molt irònica sobre la realitat.
Extremedura no és ja un país amb necessitats urgents per modernitzar-se, fins i tot ens passen a davant amb temes de noves tecnologies en les escoles. La qüestió és que amb quins diners?
Havien de demanar perdó, també, els del Jueves per els seves caricatures o els caricaturistes danesos de Mahoma???
http://casalsprat.blogspot.com/2007/11/la-monarquia-i-el-poder-judicial.html

Iñaki Escudero Vázquez ha dit...

Àngels: Coincideixo. Fa pena veure com fins i tot companys de viatge s'uneixen al "coro" que interpreta continuament la cançó de la Catalunya insolidària. No queda una altra que continuar explicant la realitat. Una abraçada ben forta!

Pedro: Creo que se ha equivocado de blog y de post. Me parece que no he atacado a nadie, es más, he mostrado mi discrepancia con la forma en que el compañero Suñé expresa su idea. Si defender una mejor financiación para los ciudadanos de Catalunya lo considera un ataque...
No lo entiendo, se quejan de la fotografía que deja Extremadura como una comunidad pobre y luegon reivindican la pobreza para blindar el actual sistema de financiación. Mire, nosotros despilfarramos nuestro dinero pagando una policia propia (ahorrando recursos al estado que no tiene que dar este servicio) y encima nos sobra tanto que podemos ser solidarios para que Castellano Manchegos, Aragoneses o Andaluces puedan ver la televisión autonómica en sus respectivos idiomas (¡?) o para que sus selecciones juegen en navidad partidos internacionales, etc... Es increible, los catalanes no podemos ni mentar en que se gastan la solidaridad las "regiones pobres" (si lo hacemos somos nacionalistas insolidarios), pero tenemos que aguantar que nos echen en cara tener determinados servicios propios como la policia.
No dudo que andaluces o extremeños son más felices que nosotros. Mire, ya que saca usted el tema aprovecho para decir una cosa que no me suele gustar decir porque supone una generalización injusta. Estando en Sevilla le dije a un amigo de allá lo bonita que era la ciudad y el buen ambiente y "cachondeo" que siempre había. Me dijo que el problema es que los catalanes eramos unos "tristes" y que no sabiamos divertirnos, sólo trabajar. Sí, le contesté, es que sabemos lo que cuesta ganar un euro, y más ahorrarlo, porque allá la vida es muy cara...

Jordi: L'altra blocaire al que aquest bon home va deixar un comentari ets tu. Però a mi no m'insulta tant, es veu que això de tenir al partit en Carod encara dóna prestigi, no etarra? ja, ja , ja!!!

Espantanubes S.A. ha dit...

Me parece estupenda su respuesta, señor escudero. Lo único que puntualizaría, si me es posible, es que nadie reivindica nuestra "pobreza" para, supuestamente, "seguir recibiendo". Igual es que tenemos unos políticos ineptos. En Extremadura, desde luego que sí.
Y zanjando el tema, y no pretendo polemizar ni atacar a nadie, las balanzas fiscales son uno, repito, uno de los métodos para controlar cómo se mueve el dinero en España. Si en la balanzas fiscales se incluyeran conceptos como "ayudas energéticas" en las que Extremadura es tremendamente excedentaria, la cosa cambiaría. No sé si mucho, pero cambiaría. Lo que quiero reiterar con esto es que lo de las balanzas fiscales es como el cuento de la vieja, que funciona si uno quiere que funcione.

Con respecto a su última entrada, la relativa a IU, qué sorpresa. Si todos los simpatizantes de este partido se movilizaran igual en otros eventos, otro gallo cantaría en el panorama bipartidista nacional. Una lástima que la nueva izquierda sólo se manifieste en ocasiones de (extrema) necesidad. Sin duda, éste será siempre el punto negro de IU y partidos de similar índole: la movilización.
Le deseo lo mejor,
pedro

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails